Od 1969 godine
Sa Vama

Osteria Gina devet stolova s pogledom na more i borovu šumu. Kod nas sve počinje s bazom na prirodnim vinima te Menu koji se savršeno sljubljuje s njima





Oštaria Gina
Naš tim uz svako vino kreira jelo koje će tog dana najbolje odgovarati uz odabrano vino.
Ovisno kakvo je vrijeme (toplo, hladno, kišovito, sparno…) tako i mi biramo vina za upravo taj dan. Kako ovisimo i o provjerenim dobavljačima namirnica neke isto tako nisu svakodnevno dostupne za pripremu jela.
Cilj nam je da kušate vrhunska vina, degustirate menu koji smo pripremili upravo za vas taj dan te da vam i objasnimo ako trenutak dopušta kako se neka određena jela spremaju.

Povijest
Naša ljubav prema hrani i karakterističnim istarskim načinom života kreće još krajem 1800ih godina.
Moj je prapradjed Frane živio kao uzgajivač istarskog goveda ( Boškarina, konja ) i proizvođač vlastitih proizvdoda,dobivenih poljoprivrednom preradom ,te je time njegov sin Giovanni ( Ive ) za vrijeme Italije otvorio svoj vlastiti spacio ( agroturizam ). Nakon kapitulacije Italije otvara svoju oštariju u Puli u kojoj ljubav prema hrani već postaje tradicija,gdje je i mama Gina pomagala od rane 12.godine. Za vrijeme socijalizma radila je u restoranu Gorica,gdje se 1969.godine odlucila nastaviti obiteljsku tradiciju te tako otvara buffet Gina.
Svirao je jubox sa singlicama koje su donosili mornari i daleki radnici. U hladnijim danima služili su se jednostavni špuntini (pršut, sir, slane srdele) dok su topliji dani bili rezervirani za nezaobilazan vanjski roštilj na ugljen.



Naša ljubav prema hrani i karakterističnim istarskim načinom života kreće još krajem 1800ih godina.
Moj je prapradjed Frane živio kao uzgajivač istarskog goveda ( Boškarina, konja ) i proizvođač vlastitih proizvdoda,dobivenih poljoprivrednom preradom ,te je time njegov sin Giovanni ( Ive ) za vrijeme Italije otvorio svoj vlastiti spacio ( agroturizam ). Nakon kapitulacije Italije otvara svoju oštariju u Puli u kojoj ljubav prema hrani već postaje tradicija,gdje je i mama Gina pomagala od rane 12.godine. Za vrijeme socijalizma radila je u restoranu Gorica,gdje se 1969.godine odlucila nastaviti obiteljsku tradiciju te tako otvara buffet Gina.
Svirao je jubox sa singlicama koje su donosili mornari i daleki radnici. U hladnijim danima služili su se jednostavni špuntini (pršut, sir, slane srdele) dok su topliji dani bili rezervirani za nezaobilazan vanjski roštilj na ugljen.